ПОРЯДОК ОРГАНІЗАЦІЇ ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ В ЗАКЛАДАХ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ 

Через військові дії харчування в ЗДО №4 "Казка" відсутнє 

213цмсусп

Організація харчування здійснюється  відповідно до :

Статті 35 Закону України «Про дошкільну освіту»

            Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженої спільним наказом Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 17 квітня 2006 р. № 298/227

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0523-06

зображення

      Уряд затвердив нові норми та порядок організації харчування у закладах освіти (постанова КМУ від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»).

ПОСТАНОВА _про_порядок_організації_харчування_2021.docx

      Такі зміни прийняті, з метою: врегулювання організації харчування дітей з огляду на принципи здорового харчування, приведення енергетичної цінності раціону, структури харчування до Норм фізіологічних потреб населення в основних харчових речовинах і енергії.

 

 _НАКАЗ харчування_СІЧЕНЬ_ЗДО_2021.doc

_Меню на_зимовий_період_ЗДО №4 "Казка".docx

_Норми харчування_у_ЗДО.docx

Постачальники_на_2021/2022_навчальний_рік.docx

 Інформація про харчовий продукт (страву) на виконання Закону України "Про інформування споживачів щодо харчових продуктів"

 

Режим харчування дитини вдома    

Меню домашнього харчування має бути збалансованим та містити достатню кількістю білків, жирів, вуглеводів, мінеральних речовин, вітамінів, що сповна забезпечують енергетичні витрати дитячого організму.

Подбайте про те, щоб посуд, з якого їсть дитина, завжди був чисто вимитим, їжа свіжою, щойно приготованою.

Якщо дитина харчується у дитячому садку, відкоригуйте режим харчування вдома, урахувавши поживну цінність їжі, що подається у дошкільному закладі, та години прийому їжі.

Привчайте дитину:

  • перед прийомом їжі обов’язково мити руки з милом, витирати їх індивідуальним рушником;
  • самостійно сідати на стілець та підсовувати його до столу;
  • під час прийому їжі охайно вживати тверду їжу;
  • відламувати хліб маленькими шматочками, заїдати його рідкою їжею (суп, борщ тощо);
  • самостійно їсти ложкою з тарілки, пити з чашки;
  • не обливатись;
  • після прийому їжі користуватися серветкою, вставати зі стільця.

Навчайте малюка підтримувати чистоту навколо себе, бути охайним,пояснюйте йому, що і як треба робити.

Ведення_документації_з_питань_організації_харчування_дітей.docx

Контроль_за_організацією_та_якістю_харчування.docx

Сформованість_культурно-гігієнічних_навичок_дітей_під_час_організації_харчування.docx

Пошук мобільний